S02A10 ”Rätt med bara co-op?”

Med fantastiska Angelica Norgren från P3 Spel som gäst spanar vi närmare på vad som händer med P3 Spel härnäst, veckans fråga, Ubisoft och Vivendi, Rares arbete med inkluderande speldesign, Play Beyond Play och God of War-striderna.

Sen blir det raka vägen in i Ni no Kuni II, lite sjöröveri och framförallt A Way Out, som alla tre släpptes den här veckan. Och med det sistnämnda spelet kommer vi även in på den här veckans fråga som lyder:

”Är det rätt att A Way Out endast går att spela i co-op?”

Gör din röst hörd på Loading.se!

Länkar för avsnittet:
God of War stridssystem
Ubisoft och Vivendi
Play Beyond Play
Rare om inkluderande speldesign

Kontakta Angelica Norgren:
Twitter
P3 Spel

Kontakta TV-spelspodden:
Twitter
Facebook
Instagram
Mail
Loading

En reaktion på ”S02A10 ”Rätt med bara co-op?”

  1. Ville bara säga att jag håller med Amanda om att jag tror det är effektivare att dela ut ros till de spel som porträtterat sina kvinnliga karaktärer väl snarare än att dela ut ris varje gång ett spel inte har följt ”inkluderings- och mångfaldsmall 1A”. Det finns absolut utrymme för kvinnor-i-spel-diskussionen, men den behöver inte armbåga sig in som ett svajigt fyllo varenda gång ett spel diskuteras. Folk tröttnar till slut på att höra bräkandet och då finns det risk att fyllot portas.

    Alla studior, alla spel, alla berättelser behöver inte vara som ett amalgam av alla världens människor. Med det sagt tycker jag att det är fantastiskt ju fler olika sorters människor vi kan få chansen att spela som i våra spel. Fler kvinnor och icke-binära behöver starta sina egna studios eller göra sina egna enmanna-projekt så som Iconoclast eller Axiom Verge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *